OPEN POSITION at the Finnish Meteorological Institute

26.1.2021

Asiantuntija (tutkimusinsinööri) Meren ja ilmakehän rajapinnan tutkimus -ryhmään                                      

Haemme tutkimusryhmäämme vakinaista asiantuntijaa (tutkimusinsinööriä) meren tilaa ja ilmakehän rajakerrosta havainnoivien, monipuolisten mittausjärjestelmien ylläpitoon ja kehittämiseen. Tutkimusinsinööri vastaa Utön tutkimusasemalle asennetuista merta havainnoivista mittausjärjestelmistä sekä osallistuu mm. Euroopan unionin JERICO-RI rannikkotutkimusinfrastruktuuriin liittyvään kehitystyöhön. 

Tehtäviin kuuluu mittausjärjestelmien ylläpito, huolto ja kalibrointi sekä uusien järjestelmien suunnitteluun ja toteutukseen osallistuminen. Tutkimusinsinööri vastaa myös mittausjärjestelmiin liittyvistä hankinnoista. Työ on käytännönläheistä insinöörityötä ja vaatii ajoittain hyvää fyysistä kuntoa, koska osa töistä tehdään rannalla ulkosaaristossa sekä merellä ilman koneellisia apuvälineitä. Vuotuisesta työajasta noin puolet menee mittausjärjestelmien ylläpitoon, loput vaihdellen hankintoihin ja kehitystehtäviin. Kenttätyöt painottuvat erityisesti loppukevääseen ja alkukesään.

Tehtävä on vakituinen työsuhde ja se sijoittuu Helsingin Kumpulaan. Tehtävä alkaa 1.3.2021 tai sopimuksen mukaan. Lue lisää ja hae tehtävään ti 2.2.2021 klo 14 mennessä valtiolle.fi -sivuston kautta: linkki  



Lisätietoja:

https://en.ilmatieteenlaitos.fi/uto

www.ilmatieteenlaitos.fi